2010-06-29

Blekingska, Lund

Tour Eiffel

2010-06-26

Jardin du Luxembourg

Randigt

1606

2010-06-25

mitt 4:e inköp


Mina två vänner och jag, egentligen var vi på väg in på mataffären men på något sätt hamnade vi i ett provrum istället. Jag lade ungefär 15 minuter på att försöka övertyga min vän om att hon borde köpa den här fina saken ovanför, som hon då provade. Sedan tittade de båda strängt på mig och beordrade på mig plagget. Och, ja, såklart, det var kärlek omedelbart and all that jazz.

Detta var ganska exakt två dygn sedan. Har burit den konstant sedan dess.


 
I början på året startade jag det här klädprojektet och detta var alltså köptillfälle nummer fyra i ordningen. Hur ska det gå för mig i vinter?

2010-06-24

Paris första dagen


2010-06-22

P.S.

Hon som har gjort omslaget till boken i föregående inlägg heter Sara Acedo och har gjort så sjukt många av mina favoritbokomslag att min hjärna nästan overloadar när jag går in på hennes hemsida och möts av insikten på riktigt.

Och jag minns en vintereftermiddag i Ciccis kök när hon och jag pratar omslagsdesign, hur Cicci plockar fram den lilla svarta boken, bläddrar bland sidorna med antecknade låttitlar, urklipp, och kolla upp-noteringar. Efter det där namnet. Fast den kvällen hittar vi inte vad vi söker.

Det är så logiskt alla fattar utom du


Jag läser en bok. Den är fin utanpå, och inte så dum inuti heller.

PS. Hon som har skrivit den är kanske sveriges roligaste bloggerska, eller något sånt.

Kalas

2010-06-21

Ladurée

2010-06-20

Ett Bokhandelsbiträdes bekännelser

Helgens händelselösa dagar i bokhandeln har resulterat i att jag har läst höst/vinterutgivningskatalogen från pärm till pärm (ja, detta är tyvärr sant). Och kommit fram till att denna hösten, det blir en fattig bokhöst. Sorgligt - och de svenska förlagen borde skämmas! Men några få förlag lyckas faktiskt ge ut spännande saker, så en eloge till, i tur och ordning, Sekwa och Modernista

Sekwa är ett ganska nytt förlag som ger ut intressant, fransk litteratur. Igelkottens elegans, någon? Nu var jag visserligen inte helt överförtjust i just denna bok, men Sekwa har fler författare under sitt tak. Som Delphine de Vigan (boken No et moi, eller, på svenska, No och jag) och Claire Castillon (Insekt bland annat). Böcker som båda står i min att läsa-bokhylla.

Modernista ger ut massor av spännande böcker mest jämt tycker jag. Den här hösten kommer till exempel Martina Lowdens Allt i dels en ny inbunden utgåva, dels i en SPECIAL EDITION (som är dyrare och mer fancy, får jag förmoda). Hur härligt crazy är inte det i dessa* tider??

(*Dessa tider av ekonomisk uppochner-gunga, massnedladdning och iPads hit och Nuut dit.)

Bortsett från detta fann jag följande som kan vara värt att bli uppspelt över:

1. Världens bästa Liv Strömquist ger ut nytt i augusti. Två månader dit. Jag överväger helt på allvar att skaffa en träplanka och rista in dagarna en för en, som en skeppsbruten i väntan på räddning. Den som inte har läst Hundra procent fett eller Einsteins fru gör det nu, alldeles direkt! Ni bara måste.

2. S.C.U.M. Manifest av Valerie Solanas (översatt till svenska av Sara Stridsberg) kommer också i nytryckning på Modernista i början av hösten. Spännande, tycker jag som missade det förra gången det begav sig!



Nog om det här nu, för idag åtminstonde. Nedan är mina tre favorituppslag ur NYLON maj-numret.


Fina, n'est pas?

2010-06-19

0805


Har tagit mig tillbaka till det kalla landet i norr efter en härlig vecka på bättre breddgrader (det utlovade strandvädret här hemma har jag tyvärr inte sett någonting av). Resväskan är fylld till bredden med klänningar, pärlor och band, och massor av fransk litteratur förstås. Här kommer att trilla in en och annan Parisbild de närmaste dagarna...

Bilden ovan på mig och Jennie är tagen i en mindre svensk studentstad och inte i den franska metropolen. Men det är ganska bra det också.

Och visst ja, att komma hem till era fina kommentarer var den bästa gåvan jag hade kunnat få.


2010-06-13

Tårta

Krusbär

2010-06-12

Hemma hos Anna

2010-06-11

Mera Växjö

2010-06-10

Somrigt

3xMONKI


Mitt klädprojekt för det här året går bra. Av mina sex tillåtna "köpa nytt"-tillfällen har jag hittils använt tre. Här ovan syns det tredje. Resterande tillfällen ska sparas till hösten, har jag bestämt. I sommar blir det lantloppisar, fin-second hander och hemmasytt för hela slanten. Love it.

2010-06-09

Sivans


Jennies vänner var väldigt trevliga, och vi hade kul. Fast jag är nog ändå glad att jag har mer än ett studentställe att gå ut på varje kväll. Variation är bra.

Snart, snart snart är det Paris. Jag räknar ner dagarna, och peppar genom att se franska filmer samt läsa parisguider. Någon som har tips på bra saker att se? Caféer, butiker, gator att strosa på? Bring it on, kära ni.

2010-06-08

Växjö

2010-06-07

Panora