2011-03-24

Vemodet


Jag flydde Lund och åkte till mina föräldrar. Ljuset är starkare här, vidderna är öppnare och luften lite lättare att andas. Här finns de där lugnande, mekaniska handlingarna som jag saknade i mitt eget hem. Jag lagar mat till mina föräldrar, städar tills köket är skinande rent och slötittar på TV. Terapi i sin renaste form.


Rastlösheten har slagit bo i mig. En oro, en otålighet.

Ändå har jag hundratals projekt som ligger staplade på mitt skrivbord, i mina hyllor och i mappar på datorn. Jag saknar bara energin att ta tag i dem. Så än så länge återvänder jag till det jag vet är pålitligast; i affären stryker jag längs hyllorna med skafferivaror, plockar försiktigt ned vetegroddar, solroskärnor och korinter i min varukorg.

Ja, den enkla lyckan i att baka är min idag.


Spring is perhaps too beautiful, light and airy. I feel restless and don't quite know what to do with myself (even though I have a hundred things that need to be done).

Cooking and baking, I have found, is the best solution to this state of mind. The numbing happiness of creating something by your own hands without thinking overly much about it - yes, it really helps.

8 kommentarer:

 1. Hej! Du frågade vad jag tyckte om Norwegian Wood. Nu har jag äntligen tagit tummen ur och skrivet ett litet inlägg!

  ps. jag gillar den första bilden! var kommer den ifrån?

  SvaraRadera
 2. thank you for your sweet comment! <3 i really hope that you will feel better soon, love. (: surround yourself with your loved ones and the things you love. xx

  SvaraRadera
 3. Åh härliga bilder! Det finns inget mer lugnande än att vila upp sig hemma hos föräldrarna. Tack, mina tights kommer ifrån den fina affären emmamalena.com - den finns som riktig affär i Götet och Malmö men jag bor för långt upp i landet så jag beställde från deras hemsida- jag kunde inte motstå dem! :)

  SvaraRadera
 4. visst var det våffelreceptet i sista buffé-tidningen?

  SvaraRadera
 5. Den enkla lyckan i att baka är min nästan varje dag. Som terapi för själen. Det absolut bästa är att knåda en len vetedeg. Ett litet tips från en bagerska till en annan bara

  SvaraRadera
 6. jag känner ungefär likadant, vemodet och rastlösheten och all vilja men ingen ork att slutföra alla tusen projekt. så snart det blir varmare och grönare tror jag att det släpper. eller; jag hoppas det.

  är det semester som väntar i berlin, eller måhända en flytt?

  SvaraRadera
 7. takk :) lover deg, den var god!
  hvor lenge skal du bo i Berlin? hørtes neimen ikke dumt ut. og det å dra hjem og slappe av, hadde ikke sagt nei til å få koble av sånn selv, selv om våren er fin og alt så er det mye som skjer. håper alt går bra med deg!

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara bilder! Alldeles våriga. Jag blir pirrig i tårna.

  Ska du till Berlin på resa eller längre? Kanske ska jag en dag skriva om mina favoritplatser. Bara för att de är för fina att missa.

  SvaraRadera