2011-04-29

Zoologiska museet

Världens finaste lilla knubbsälsunge. / Baby harbour seal. How cute?


Kristian och jag var på Zoologiska i Lund. Det kan vara det mest hemliga och underskattade museet någonsin. Man får ringa dit och säga att man kommer innan, så att de kan låsa upp porten åt en. Inträdet är en guldpeng (på riktigt) och där inne är det fullt med skelett, fjärilstavlor och uppstoppade djur. Sagolikt.


Kristian and I visited Lund's Zoological Museum. It's a very obscure museum. You've got to call there before you arrive (to ensure that someone is there and can unlock the door for you) and the entry fee is ridiculously low. Inside, there are plenty of skeletons, butterflies and stuffed animals. Heaven.


8 kommentarer:

 1. hjälp vad fint! och vad konstigt att det är låst, borde inte alla vilja titta? jag längtar alltid så mycket efter att flytta till lund när jag tittar på dina bilder. tur att jag ska det också. har du några bra tips? jag har nästan aldrig varit där.

  SvaraRadera
 2. Sälen VAR kanske söt en gång i tiden, men som den ser ut nu hade den kunnat medverka i mina mardrömmar ;) Har du tid att fika m typ BF och Johanna på tisd i Malmoe/Lund lite snabbt?!

  /Tant C

  SvaraRadera
 3. Oh how cool! I adore animal museums. I used to go to them all the time when I was a kid.

  SvaraRadera
 4. Det här ser ju helt fantastiskt ut! Jag måste nog fundera lite på mitt beslut att jämna Lund med marken (beslutet taget under Valborgshelvetet i parken. OBS! jämningen skulle ske medan du var i Berlin.)

  SvaraRadera
 5. men herregud vilket fantastiskt museum! måste hitta dit någon gång. och dina bilder är verkligen hur bra som helst.

  SvaraRadera
 6. Alltså wow. Jag blir så himla museisugen. Skelett och uppstoppat måste, trots sin halvmotbjudandehet, vara något av det mest fascinerande som finns. Älskar Stockholms Naturhistoriska, men där har man ju varit ett par gånger. Nästan värt en tripp till Lund bara för det här.
  Vackra bilder också, man får verkligen helt rätt äventyrsmyskänsla och riktigt ser regnet ösa ner utanför fönstren.

  (Synd att Mumin var ärvd! Jag får kämpa vidare och bryta mig in hos mödrar och morföräldrar Sverige runt.)

  SvaraRadera