2011-08-22

Växjö dag 1


I slutet på juli åkte jag till Växjö och hälsade på Jennie. Det var två fina dagar fyllda av fikor, second handletande, regn och kvällsliga äventyr.

During the last week of July I went to Växjö and visited Jennie. We had two lovely days together filled with food, second hand shopping, rain and nightly adventures.


Vi var på Millas och lunchade. Deras kakor är favoriter sedan tidigare. /We went to Millas and had lunch. I love their cakes since before (though we didn't have them this time).


Vi var inne på Johanne, som är den bästa affären i Växjö tror jag. Den är så fin inuti att man nästan vill bo där. /We visited Johanne, my favorite store in Växjö. The insides are so prettily decorated I almost want to live there...


Sen gick vi till Skåres Konditori. Åh, vilka cupcakes! Det borde vara olagligt att bo i Växjö och inte gå dit i alla fall en gång i veckan och äta en cupcake - så goda är de. Jag tänker fortfarande på de cupcakesen ibland.... / Then we went to Skåres. They have cupcakes that taste heavenly. It should almost be illegal to live in Växjö permanently and not go there once every week to have a cupcake - that's how good they are.


Bästa dörren. /The door!


Vi åt sushi på ett ställe som jag hade kollat upp. Det var rätt gott, men egentligen inte alls särskilt bra (inte om man jämför med vad som erbjuds i Lund/Malmö-trakten) för riset föll bara itu. /Then we had sushi. It tasted good enough, but the rice fell apart at the slightest touch. I wasn't that impressed.


Vi avslutade dagen med att se Bridesmaids på bio. Jag tyckte att den var himla rolig och sevärd. /We finished the day by going to the cinema and watching Bridesmaids - I though it was hilarious most of the time and really worth seeing.

7 kommentarer:

 1. ibland känns det som att man kan dö för vissa saker, tex. de där cupcakesen (haha vilket ord!).

  SvaraRadera
 2. ja men visst var cocorosie helt magiskt! jag blev helt lyriskt och det händer minsann inte ofta under spelningar nu för tiden.

  och vad dålig växjöbo jag kände mig som nu när jag bara har besökt kanske hälften av de där ställena. jag får väl skylla på att jag var en lat campusbo.

  SvaraRadera
 3. Varsågod! :)

  Ja, det ska bli jätteroligt! Författarskolan är verkligen min drömutbildning. :)

  Vilken slags bok-projekt ska du jobba med i skolan?

  SvaraRadera
 4. Fina bilder. Jag ska åka till Växsjö i november, för jag ska börja läsa en kurs där som egentligen är på distans, men vi ska samlas en gång, en dag, och ha föreläsningar och introduktion. Så, jag tänkte bege mig till Växsjö. Men jag har aldrig varit där, och har ingen uppfattning om hur det ser ut. Men det ser förvånandsvärt mysigt ut, och cupcakesen måste jag testa när jag är där. Känns lite roligare att åka dit när jag sett dina bilder :)

  SvaraRadera
 5. It looks like you had a very fun day, full of good food! The cupcakes look heavenly... I'm craving some now hehe.

  SvaraRadera
 6. Åååååh, finfint Hanna! Vad bra vi hade det!! Jag vill äta cupcakes med dig där snart igen /jennie

  SvaraRadera