2011-05-08

Ett nytt hem


I hörnet i rummet jag sover i står en kakelugn. Den är ljusblå med mässingsluckor. Längst ner sitter en ventil i vitt porslin och på ena långsidan sitter en vit porslinsbild formad som en urna fylld med blommor och blad. Två långa vita gardiner framför fönstret och böcker står uppradade på fönsterbrädet.

Jag sover på nyinköpta IKEA-lakan som är kubiskt mönstrade med olikfärgade trianglar som bildar större enheter - stjärnor, pyramider, cirklar. En grön industrilampa på teakbyrån bredvid sängen med texten Deutsche Welle 8 195. Nattduksbordet på andra sidan har ett schakbräde inlagt i ovansidan och sänggaveln är av svart metall.

Våra stora incheckningsbara resväskor står gömda i hörnet bakom dörren. Två lampor i taket har skärmar av flätad korg och ljuset i taket är skuret i räfflade hjul utåt och ner över väggarna. Väggarna gröna och golvet av trä. Så här bor vi.



This is our new home.

11 kommentarer:

 1. Åh, Hanna! Ser hur bra ut som helst! Jag och Elin var på inkonst igår och diskuterade vad du kunde tänkas göra i just den stunden. Vi konstaterade att du nog skulle stå och dansa någonstans x antal timmar efter att vi gått hem och somnat och så sa vi att omomom våra scheman bara tillåter så skulle det verkligen vara drömmen att komma och hälsa på. Hoppas att du har det alldeles underbart!

  SvaraRadera
 2. Asså nä nä! så sjukt fint! man blir ju inte lite avundsjuk. jag och bf funderade på att åka tillsammans och hälsa på er om det går bra att jag följer med också? någon gång i början på juni? hoppas ni har det bra!! (men det ser så ut :)) PUSS

  SvaraRadera
 3. Ser ljuvligt ut! Jag är helt galen i kakelugnar.

  SvaraRadera
 4. Tove: Åh, så underbart! Var inkonst bra? Vi var supertrötta i lördags, men lekte ändå med tanken på att besöka berghain (skudge, ben klock, marcel dettmann). Fast vår "korta vila" innan blev väldigt lång, när vi inte hörde våra klockor ringa... Oh well! Det kommer ungefär hur många tillfällen som helst till. Hoppas att tentapluggandet går bra!

  Erika: Ja, kom bara kom! Fast mitten av juni är bättre än början, för just då i början av juni är det nog lite trångt här redan... Det hade varit hur kul som helst!

  SvaraRadera
 5. Tack. Ja, det är en riktig väggmålning. På en innergård i Malmö. Ruskigt fin är den.

  SvaraRadera
 6. Ni ser ut att bo fint. Tack för kommentaren förresten! Rosa blommor är bland de finaste blommorna.

  SvaraRadera
 7. åh så fantastiskt att få bo så där :) riktigt avis!

  SvaraRadera
 8. Okej Hanna, jag ska framföra det till henne, för mig går mitten på juni lika bra! puss

  SvaraRadera
 9. Dina lakan är ju verkligen megafantastiska!

  SvaraRadera
 10. åhh vad din blogg är fin.
  och tack.
  eskimåpuss

  SvaraRadera